Wesley Walstra: ‘Wij vinden het mooi om ons met betere teams te meten’ 2017-12-23T18:17:39+00:00

Een nieuw gezicht op het SES-toernooi is VV Groningen. De formatie van trainer Gert Haak is de laatste jaren als een sluipmoordenaar opgeklommen vanuit de krochten van het amateurvoetbal naar de Tweede Klasse. In die klasse werden de Groningers recent kampioen, waardoor de Eerste Klasse volgend seizoen het strijdtoneel wordt. Middenvelder Wesley Walstra is de motor waarop VV Groningen draait én aanvoerder. Hij hoopt het seizoen vandaag in stijl af te sluiten.

Wesley, jullie prijzenkast is zo onderhand aan een nieuwe fundering toe zeker?
‘Haha! Over het afgelopen seizoen kunnen we in ieder geval zeer tevreden zijn. We hebben een periodetitel behaald en hebben zelfs de eerste ronde van de landelijke KNVB-Beker overleefd. En natuurlijk is het kampioenschap in de Tweede Klasse J de kroon op het seizoen. We hebben een smalle selectie, waardoor het aan het eind van het seizoen nog even lastig werd door blessures en schorsingen, maar gelukkig lieten we ons niet gek maken. Met de titel als beloning!’

Misschien een overbodige vraag, maar was het voor jou persoonlijk ook een succesvol seizoen?
‘Voor mijn gevoel heb ik er het maximale uitgehaald dit seizoen. Maar je moet natuurlijk ook altijd kritisch kunnen zijn. Zo ben ik helaas een tijdje uit de roulatie geweest door een scheur in mijn hamstring. Hierdoor was ik niet altijd op trainingen aanwezig, dat had ik achteraf gezien anders moeten aanpakken door er ook dan gewoon te staan.’

Kunnen we het kampioenschap met VV Groningen ook meteen als hét voetbalhoogtepunt van afgelopen seizoen noteren?
‘Ja, dat denk ik wel. Al denk ik dat ik namens de hele spelersgroep spreek als de overwinning in de eerste ronde van de KNVB-Beker ook fantastisch was. We wonnen uit bij eersteklasser RKVV Velsen met 0-1, wat natuurlijk fantastisch was. In de tweede ronde gingen we op bezoek bij OJC Rosmalen, dat uitkomt in de Derde Divisie. Daar waren we kansloos, al maakte ik wel de eretreffer: 5-1.

Met VV Groningen neem je deel aan het SES-toernooi. Kende je dit toernooi al?
‘Ik moet eerlijk zeggen dat ik het SES-toernooi nog niet kende. Maar ik heb inmiddels al wel begrepen dat het een mooi, groot en goed georganiseerd toernooi is, met veel verschillende teams uit het noordelijke amateurvoetbal. Wij vinden het altijd erg mooi om ons te meten teams die op papier beter zijn dan wij. Ik hoop op een mooi en sportief toernooi, waarin we hopelijk zo lang mogelijk kunnen meedoen om de prijzen.’