SES Toernooi in 2018 in een nieuw jasje 2018-04-14T17:24:46+00:00

SES Toernooi in 2018 in een nieuw jasje

De 28e editie van het SES Toernooi in Delfzijl zal plaatsvinden op zaterdag 9 juni 2018. Ook een dag later wordt er gevoetbald op Sportpark Centrum: dan organiseert Stichting Eemsdelta Sportevenementen de tweede editie van de SES Youthcup.

Het SES Toernooi wordt dit jaar in een nieuw jasje gestoken. Daar waar vorig jaar nog door de seniorenteams werd gestreden, zullen dit jaar op zaterdag 9 juni de teams in de leeftijdscategorie onder de 19 jaar het tegen elkaar opnemen. Een aantal verenigingen heeft al toegezegd deel te nemen aan het toernooi. Zo zullen naast gastheer NEC Delfzijl onder andere WVV, VEV 67, SV Bedum, Achilles 1894 en ACV met hun teams richting Sportpark Centrum in Delfzijl komen. De voorbereidingen op het 28e SES Toernooi zijn inmiddels in volle gang. SES werkt weer aan een mooi deelnemersveld met teams uit de hoogste regionen van het noordelijke amateurvoetbal.

Op zondag 10 juni organiseert SES de tweede editie van de SES Youthcup. Er wordt gespeeld in vier leeftijdscategorieën: onder de 8, onder de 9, onder de 10 en onder de 11 jaar. Clubs waarvan nu al zeker is dat ze één of meerdere selectieteams afvaardigen zijn onder andere GVAV Rapiditas, Be Quick, NEC Delfzijl, vv Hoogeveen, vv De Weide en de voetbalscholen van FC Groningen en Emmen. Het deelnemersveld wordt nog verder uitgebreid. Het bestuur van de SES verwacht nog een aantal mooie clubs toe te kunnen voegen.